Religieus meesterwerk in de Nieuwe Kerk Amsterdam

De Heilige Familie – Rembrandt van Rijn, 1645 (State Hermitage Museum, St. Petersburg)

In de Nieuwe Kerk in Amsterdam wordt binnenkort een religieus meesterwerk van Rembrandt van Rijn tentoongesteld. Het gaat om het werk De Heilige Familie dat de kunstenaar in 1645 vervaardigde.

Het werk zal vijf weken lang in de Nieuwe Kerk in Amsterdam tentoongesteld worden. Het schilderij krijgt een plek in het hoogkoor, de plek waar vroeger het hoogaltaar stond. De Nieuwe Kerk:

Al bijna 240 jaar is het schilderij, in 1772 verworven door Catharina de Grote uit de Crozat-collectie in Parijs, een van de topstukken van de Hermitage in St.-Petersburg. Straks is het te zien in Amsterdam, op de Dam in De Nieuwe Kerk, waar het sereen en waardig alle aandacht zal trekken.

De Nieuwe Kerk wil een traditie in gang zetten. Elk najaar moet er voortaan een religieus meesterwerk, uit een museale of particuliere collectie,

- advertentie -in het kerkgebouw tentoongesteld worden. Het tentoon te stellen meesterwerk kan met alle wereldgodsdiensten te maken hebben. Ieder jaar zal de Nieuwe Kerk een directeur van een internationaal belangrijk museum vragen zijn of haar favoriete religieuze schilderij of object te kiezen. De Nieuwe Kerk:

Steeds zal het gaan om een belangrijk werk dat vraagt om contemplatie en introspectie, dat schittert in het hoogkoor en dat uitnodigt tot het maken van een ‘pelgrimstocht’.

Dit jaar was de keus aan professor Michail Piotrovsky, de directeur van het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg. Hij koos dus voor De Heilige Familie van Rembrandt. Het werk zal van 11 oktober tot en met 13 november in de kerk te zien zijn.

Villa DijkzichtHet Natuurhistorisch Museum Rotterdam heet sinds zondag kortweg:…
Strip uit 1959 - Afb: BronbeekIn het Arnhemse Museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: