Rembrandthuis viert geboortedag van Rembrandt

Zelfportret met hoed met slappe rand en geborduurde mantel - Rembrandt van Rijn, 1631

Zelfportret met hoed met slappe rand en geborduurde mantel – Rembrandt van Rijn, 1631

Aankomende dinsdag is het 408 jaar geleden dat Rembrandt geboren werd. Museum Het Rembrandthuis viert deze verjaardag op een bijzondere manier: voor de eigen deur, op de stoep van het museum.


Voor de ingang van het Amsterdamse museum worden tussen 12.00 en 17.00 uur gratis etsworkshops gegeven. Rembrandt was naast een groot schilder en tekenaar, namelijk ook een bekwaam etser. Hij liet maar liefst driehonderd prenten na. Wereldwijd wordt Rembrandt gezien als een van de grootste etskunstenaars, misschien wel als de grootste. Museum Het Rembrandthuis bezit een bijna complete collectie van Rembrandts etsen. De workshops zijn voor iedereen gratis toegankelijk en worden verzorgd door docenten verbonden aan het museum.

Daarnaast is er livemuziek, verzorgd door mezzosopraan Leonore van Sloten en luitist Arjen Verhage. Samen vormen zij het het Huygens Duo. Het duo vertolkt de sfeer van het zeventiende-eeuwse luitlied en combineert die met een verhalende presentatie.

Het Rembrandthuis is het voormalig woonhuis van wellicht Neerlands’ beroemdste kunstschilder Rembrandt van Rijn, in de Jodenbreestraat in het centrum van Amsterdam. Hij woonde er tussen 1639 en 1658 in een periode van grote welstand, onder meer met zijn echtgenote Saskia van Uylenburgh. Het huis werd in 1658 bij Rembrandts faillissement geveild en voor elfduizend gulden verkocht. De eeuwen daarna is het pand als woonhuis gebruikt en diverse malen verbouwd, tot het in 1906 werd aangekocht door de gemeente Amsterdam, die het schonk aan de stichting Het Rembrandthuis.

- advertentie -

Meer informatie over het museum op rembrandthuis.nl

Sint Praxedis, 1655 - Johannes Vermeer
Sint Praxedis, 1655 - Johannes VermeerBij veilinghuis Christie's…
Portret van een jongeman afgestudeerd in Utrecht -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: