Rembrandts in 2017 naar Hermitage Amsterdam

De veroordeling van Haman - Rembrandt, ca. 1665

De veroordeling van Haman – Rembrandt, ca. 1665

De Hermitage in Amsterdam komt in 2017 met een grote tentoonstelling met schilderijen van Rembrandt en andere Hollandse meesters. De werken zijn afkomstig uit de collectie van de Hermitage in Sint Petersburg.


Een van de topstukken van de tentoonstelling is De Veroordeling van Haman. Rembrandt maakte dit historische werk rond 1665. Hoeveel schilderijen van Rembrandt er voor de tentoonstelling in bruikleen gegeven worden is niet bekend. Het Russische museum bezit twintig schilderijen van de Hollandse meester.

Het Amsterdamse museum ontvangt in ieder geval ook schilderijen van Honthorst, Ruysdael, Lastman en Post.

Dat de Hollandse meesters naar Nederland komen is opvallend. Toen de Hermitage in Amsterdam jaren geleden de deuren opende waren verschillende musea bang voor extra concurrentie. De Hermitage liet toen echter weten deze musea niet voor de voeten te lopen. Er was een soort akkoord dat de Hermitage géén Hollandse meesters zou laten zien. Het museum gaat dit nu echter toch doen.

- advertentie -

Groepsportretten

Het museum werkt sinds kort ook samen met het Rijksmuseum en het Museum aan het project Gallery of the Golden Age, een vaste tentoonstelling van meer dan dertig grote groepsportretten uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Zaal 19e eeuw in het RijksmuseumZondag was het…
Boekenkast in het Anne Frank HuisDe beroemde boekenkast…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: