Renovatie Philipsvleugel voltooid

John Gutmann, Class, Olympic High Diving Champion, San Francisco, 1936 | Purchased with the support of Baker & McKenzie Amsterdam N.V.

John Gutmann, Class, Olympic High Diving Champion, San Francisco, 1936 | Purchased with the support of Baker & McKenzie Amsterdam N.V.

Met de renovatie van de Philipsvleugel is de vernieuwing van het Rijksmuseum voltooid. De tentoonstellingsvleugel opent de deuren op 1 november voor het publiek.

Dit weekend mogen de ‘vrienden’ van het Rijksmuseum al een kijkje nemen in de Philipsvleugel. Deze heeft dertien aparte zalen waaronder een aparte zaal voor wisselende fototentoonstellingen en een groot restaurant met zonneterras. Volgens museumdirecteur Wim Pijbes heeft Nederland er met de vleugel een nieuw museum bij.


In het nieuwe tuingedeelte rond de Philipsvleugel is een achttiende-eeuws tuinhuisje te vinden met daarvóór een centraal gelegen zwart-witte tegelvloer waar met grote schaakstukken door bezoekers kan worden gespeeld.

De Philipsvleugel trapt af met de tentoonstelling Modern Times, Fotografie in de 20ste eeuw waarin meer dan vierhonderd werken uit de eigen collectie van het museum getoond worden. Vanaf 12 februari 2015 is er de tentoonstelling Late Rembrandt te vinden.

- advertentie -

Het Rijksmuseum heeft met de Philipsvleugel voor de eerste keer in zijn geschiedenis een vaste zaal voor het tonen van fotografie. De eerste tentoonstelling daar is Document Nederland: Nederland-België.

NSB-museum
NSB-museumIn Utrecht is enige opschudding ontstaan door een…
Koning Willem-Alexander heropent het Mauritshuis – © Patrick Post (Mauritshuis)
Koning Willem-Alexander heropent het Mauritshuis – © Patrick…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: