Dark
Light

Rest nalatenschap Juliana geveild

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Veilinghuis Van Spengen
In Hilversum zijn donderdag elf objecten uit de nalatenschap van koningin Juliana geveild. De spullen brachten gezamenlijk 13.000 euro op. Veilinghuis Van Spengen heeft dat bekendgemaakt.

De objecten maakten eerder al onderdeel uit van de grote veiling van de nalatenschap van koningin Juliana. Deze veiling werd in het voorjaar van 2011 in de RAI in Amsterdam gehouden. De objecten werden toen ook geveild maar omdat de transacties toen uiteindelijk niet plaats vonden, werden ze donderdag opnieuw geveild.

De meeste voorwerpen waren afkomstig uit Paleis Soestdijk zoals diverse fauteuils en een negentiende-eeuwse



Franse pendule. Na aftrek van veilingkosten gaat de opbrengst van deze objecten naar vier, door de erfgenamen aangewezen, goede doelen: het Prinses Beatrix Fonds, het NatuurCollege, het Rode Kruis en de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours..

De veiling in RAI bracht vorig jaar in totaal vijf miljoen euro op.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×