Rest nalatenschap Juliana geveild

Foto: Veilinghuis Van Spengen

In Hilversum zijn donderdag elf objecten uit de nalatenschap van koningin Juliana geveild. De spullen brachten gezamenlijk 13.000 euro op. Veilinghuis Van Spengen heeft dat bekendgemaakt.

De objecten maakten eerder al onderdeel uit van de grote veiling van de nalatenschap van koningin Juliana. Deze veiling werd in het voorjaar van 2011 in de RAI in Amsterdam gehouden. De objecten werden toen ook geveild maar omdat de transacties toen uiteindelijk niet plaats vonden, werden ze donderdag opnieuw geveild.

De meeste voorwerpen waren afkomstig uit Paleis Soestdijk zoals diverse fauteuils en een negentiende-eeuwse

- advertentie -Franse pendule. Na aftrek van veilingkosten gaat de opbrengst van deze objecten naar vier, door de erfgenamen aangewezen, goede doelen: het Prinses Beatrix Fonds, het NatuurCollege, het Rode Kruis en de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours..

De veiling in RAI bracht vorig jaar in totaal vijf miljoen euro op.

Belfort van Brugge - Foto: Sarah BauwensNa een sluiting…
Oude boekenInternetbedrijf Google heeft al tienduizend negentiende-eeuwse boeken van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: