Restanten middeleeuwse boerderij gevonden in Angerlo

In het Gelderse dorp Angerlo hebben archeologen de resten van een middeleeuwese boerderij gevonden. De gemeente Zevenaar heeft dat bekendgemaakt.

Het aardewerk dat tijdens de opgraving is gevonden wijst er volgens de archeologen op dat de boerderij uit de achtste of negende eeuw dateert. De resten van de boerderij bestaan uit een complete huisplattegrond met waarschijnlijk een bijbehorende waterput en één of meerdere bijgebouwen. Naast de vroeg-middeleeuwse bewoningsresten is ook een loopgraaf aangetroffen.Deze dateert waarschijnlijk dateert uit de Tweede Wereldoorlog.

- advertentie -

De vondst toont aan dat het gebied rond Angerlo ook in de middeleeuwen bewoond werd. Huisplattegronden uit de vroege middeleeuwen zijn vrij zeldzaam.

Het archeologisch onderzoek is uitgevoerd door archeologen van ADC-archeoprojecten, voorafgaand aan de ontwikkeling van een nieuwbouwwijk.

Sint-Romboutskathedraal - Foto: Ad MeskensArcheologen hebben op het Sint-Romboutskerkhof…
Ruïne van BrederodeIn de ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: