Restauratiepremie voor Antwerps Atheneum

Foto: Onroerend Erfgoed

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een premie van 555.000 euro toegekend voor de restauratie van de feestzaal van het Koninklijk Atheneum, gelegen aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen.

Acht jaar geleden woedde er een brand in de school. Hierbij werd onder meer de binnendecoratie van de zaal volledig vernield. Nadat eerder de klaslokalen in orde werden gebracht, kan nu ook de zwaar getroffen feestzaal in ere hersteld worden. De minister:- advertentie -

Concreet worden de muren grondig gereinigd, worden de overblijfselen van het pleisterwerk gefixeerd en wordt het schilderij ‘De Maegd van Antwerpen’ van Frans Vinck teruggeplaatst. Het geheel wordt met een nieuwe plafondconstructie vervolledigd. Ook zal het bestaande historische trappenhuis worden hersteld en wordt er een nieuw gebouwd om de toegankelijkheid van de zaal te waarborgen.

Na de restauratie zal de voormalige feestzaal als polyvalente zaal van de school gebruikt worden.

voc-prins-willim-talsma
Foto: Scheepswerf TalsmaAls de replica van VOC-schip Prins Willim…
Anthony FokkerIn de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: