Restauratiepremie voor fabriekscomplex ‘Sanitary’ in Zottegem

Foto: Onroerend Erfgoed

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een premie van bijna 1,4 miljoen euro toegekend voor de derde fase van de restauratie van het fabriekscomplex Sanitary in Zottegem.

Het gebouw staat sinds 1995 op de lijst van beschermde monumenten. Het gewapend- betonnen fabrieksgebouw van de Sanitary Underwear Company S.A. werd ontworpen door architect De Puyseleere en dateert van 1909. Het is een van de eerste betonconstructies van België. Minister Bourgeois naar aanleiding van de premietoekenning:De subsidieaanvraag van deze laatste restauratiefase, waarbij het interieur wordt aangepakt, heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk is de kogel door de kerk en kan het stadsbestuur van Zottegem de werken aanvatten. Het pand wordt herbestemd tot administratief centrum voor de stad. Alle stedelijke diensten zullen er in gecentraliseerd worden.

Ook het interieur van het complex (kolommen, balken, vloeren) is volledig in beton uitgevoerd. In deze derde en laatste fase wordt het interieur van het industrieel pand gerestaureerd.

- advertentie -
B53-atoombomDe laatste superatoombom van de Verenigde Staten is dinsdag…
EMSA-complex in Buenos AiresIn Argentinië zijn twaalf officieren uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: