Restauratiepremie voor Kasteel van Beersel

Kasteel van Beersel – Foto: CC/Frédéric Reisgen

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een restauratiepremie van 1,3 miljoen euro toegekend aan het Kasteel van Beersel.

Het kasteel bevindt zich in Beersel, een plaats in Vlaams-Brabant en werd rond 1300 gebouwd als een soort vooruitgeschoven vesting ter verdediging van Brussel. De middeleeuwse waterburcht staat sinds 1943 op de lijst van beschermde Vlaamse monumenten. Eye-catchers van het monument zijn de slotgrachten, ophaalbrug, schietgaten en kantelen.De toegekende 1,3 miljoen euro is bestemd voor de tweede restauratiefase van het kasteel. In deze fase wordt onder meer het metselwerk van de torens en de weermuren onder handen genomen. Ook het schrijnwerk van de daken en vloeren wordt gerestaureerd. Minister Bourgeois over de premietoekenning:

- advertentie -

Het kasteel van Beersel is een belangrijke toeristische trekpleister. Het kasteel blijft dan ook toegankelijk tijdens de restauratiewerken. Aan de ontsluiting van de werken voor het brede publiek, en het verhaal van de restauratie en de opgraving zal net als in de eerste restauratiefase veel aandacht besteed worden.

Het kasteel van Beersel is ook te zien in het Suske en Wiske-album De schat van Beersel.

amerika-oude-kaart
Nieuw gevonden stenen gereedschap suggereert dat Amerika al voor de Cloviscultuur bevolkt…
Het hunebed in BorgerBij de hunebedden in Drenthe zijn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: