Restauratiepremie voor Sint-Anna Godshuis in Lier

Lier op de Ferrariskaart


De Vlaamse minister Geert Bourgeois heeft een restauratiepremie van bijna 700.000 euro uitgetrokken voor de restauratie van het Sint-Anna Godshuis, gelegen in de Begijnhofstraat in Lier.

Het godshuis, gebouwd in 1588 voor noodlijdende echtparen, was oorspronkelijk gevestigd in de Kluizestraat maar is in 1613 verplaatst naar haar de huidige locatie. Minister Bourgeois naar aanleiding van de toekenning van de restauratiepremie:Godshuizen werden tijdens de middeleeuwen gesticht als onderkomen voor bejaarden en behoeftigen. In de vroege negentiende eeuw bestond dit godshuis uit een tiental huisjes in twee rijen, pas later werd het Sint-Beatrix Godshuis verbonden met Sint-Anna en vormt het een complex.

Het complex wordt getypeerd door enkele beeldbepalende gebouwen aan de straatzijde met daarachter een groen grasplein omgeven door eenkamerwoningen.

- advertentie -

De restauratiepremie wordt gebruikt om de gevels en daken van het Sint-Anna Godshuis te restaureren. Na de restauratie blijft de sociale woonfunctie behouden. De modules worden per twee samengevoegd, met behoud van de scheidingsmuur.

Foto: Sotheby'sBij een telefonische veiling zijn de oprichtingspapieren van…
Embleem van de Vostok IDe Russische ruimtevaartpionier Boris Tjsertok…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: