Restauratiepremie voor Sint-Theresiakapel Middelkerke

Sint-Theresiakapel Middelkerke – Foto: VIOE

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een restauratiepremie van bijna 415.000 euro toegekend aan de Sint-Theresiakapel in Middelkerke.

De kapel werd in 1932 opgericht in verband met het toenemend aantal badgasten dat Middelkerke aandeed. Sinds 2002 staat de aan de Leopoldlaan gelegen kapel al op de lijst van beschermde monumenten.

Wat de Vlaamse minister betreft is de Sint-Theresiakapel een belangrijk

- advertentie -voorbeeld van religieuze art-deco architectuur, van de hand van de Oostendse architecte A.V. Fobert. De betonnen skeletbouw van de kapel is omgeven door gele baksteen. Daarbij springen vooral de art – deco glasramen in het oog. Minister Bourgeois:

Dit subsidiedossier omvat de restauratie van zowel het exterieur als het interieur. De kapel heeft immers zwaar te lijden onder betonrot. Ook de glasramen zijn daardoor beschadigd. Het klokkentorentje dat een aantal jaren geleden reeds is verwijderd zal nu gereconstrueerd worden. In het interieur komen vooral de bepleistering en betegeling aan bod: vochtinsijpeling bracht daar heel wat schade toe.

ange-felix-patasse-265
Ange-Félix PatasséAnge-Félix Patassé, de voormalige president van de Centraal-Afrikaanse…
Zeeuwen 'ontdekten' platteland in de 18de eeuwUit onderzoek van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: