Resten antiek gebouw ontdekt voor kust Zakynthos

Foto: zakynthos.gov.gr

Voor de kust bij Alykanas op het eiland Zakynthos hebben onderwaterarcheologen een bijzondere ontdekking gedaan. Op een diepte variërend van twee tot zes meter troffen zij een site met verzonken resten van een nederzetting aan.

Het gaat om een terrein van ongeveer 30.000 vierkante meter. Verspreid over de site – die zichtbaar geplaveid is – vonden ze oud bouwmateriaal en minstens twintig ronde bases


met een holte van 34 centimeter in het midden, waar mogelijk een houten kolom in heeft gezeten.

De onderzoekers gaan ervan uit dat het overblijfselen zijn van een groot openbaar gebouw dat bij de haven van een oude stad hoorde. De omvang van het gebouw suggereert het bestaan ​​van belangrijke oude nederzetting in het gebied rond Alykanas, dat al sinds de oudheid wordt bewoond. Omdat op de bodem geen aardewerk is gevonden, kan nog niet worden vastgesteld hoe oud het gebouw precies is.

Alykanas was waarschijnlijk een belangrijke Myceense stad. In 1934 ontdekte de Britse archeologe Sylvia Brenton in de regio een Myceense graftombe.

De gemeente Zakynthos en de Dienst voor Onderwateroudheden stellen een nader onderzoek in. Het is de bedoeling de site zo snel mogelijk in kaart te brengen om een beter beeld te krijgen van de geschiedenis en topografie van het oude Zakynthos.

~ Natascha NeefParakalo

[caption id="attachment_22833" align="alignnone" width="560"]Deel van het zwaard - Foto: Waternet Tijdens baggerwerkzaamheden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: