Resten bommenwerper WOII gevonden in Drenthe

Resten bommenwerper WOII gevonden

Defensie gaat binnenkort een weiland bij het Drentse dorp Ruinerwold onderzoeken. Dit naar aanleiding van resten van een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog die afgelopen zomer in het gebied gevonden zijn.

De resten werden afgelopen zomer gevonden op een particulier weiland in Ruinerwold. Het onderzoek van Defensie moet duidelijk maken of er nog meer resten van het vliegtuig in de grond zitten.Bekend is dat de bommenwerper waarvan resten gevonden zijn, van de Royal Airforce was. Het toestel werd op 29 december 1943 neergehaald door een Duitse nachtjager en stortte neer in een weiland in Ruinerwold. Het was met zeven bemanningsleden op weg naar een doel in de buurt. Zes van de bemanningsleden liggen begraven op de begraafplaats in Ruinerwold. Het zevende bemanningslid is nooit teruggevonden.

- advertentie -

Het is niet bekend of en zo ja hoe het toestel destijds werd geborgen.

Zoektocht naar neergestorte bommenwerper Ruinerwold

Herinneringscentrum Kamp WesterborkEind oktober wordt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork…
Stuurwiel van de onderzeeboot - Foto: DefensieIn de Zuid-Chinese…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: