Resten gladiatorenschool gevonden bij Wenen

Mozaïek met een gladiator-tafereel

Archeologen hebben in de buurt van Wenen de resten van een gladiatorenschool uit de Romeinse tijd ontdekt. Dat meldt de Wiener Zeitung.

De vondst werd gedaan in het archeologische park Carnuntum, ongeveer 20 kilometer ten oosten van Wenen. Het aan de rivier de Donau gelegen Carnuntum was ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Pannonia Superior, dat delen van het hedendaagse Oostenrijk, Hongarije, Servië, Kroatië en Slovenië omvatte.

Archeologen zijn al sinds

- advertentie -halverwege de negentiende eeuw bezig met opgravingen bij de resten van de oude stad. De gladiatorenschool werd onlangs gelokaliseerd met behulp van radar. Volgens de archeologen kan de school zich meten met de Ludus Magnus, de grootste gladiatorenschool van Rome.

Maandag maken de archeologen de exacte locatie van de gladiatorenschool bekend.

PaardenArcheologen hebben in het zuidwesten van Saoedi-Arabië sporen gevonden…
Foto: INAHArcheologen hebben in het zuiden van Mexico een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: