Resten prehistorische boerderij gevonden bij IJssel

Archeologen hebben bij de Werverdijk aan de IJssel restanten gevonden van een prehistorische boerderij. Dat meldt Waterschap Vallei en Veluwe.

De sporen en vondsten blijken te dateren uit de late bronstijd, 1100-800 jaar voor Christus. Er zijn verschillende paalkuilen aangetroffen die volgens de archeologen aantonen dat er zo’n 3000 jaar geleden een gebouw stond.

Voorlopig is de conclusie dat de vondsten de overblijfselen zijn van een kleine nederzetting die bestond uit een grote woonstalboerderij en enkele bijgebouwen.

Daarnaast zijn sporen gevonden die er op wijzen dat er aardewerk potten zijn gemaakt. De vondsten en de sporen worden de komende tijd door archeologen bestudeerd. Zij hopen te kunnen duiden hoe de nederzetting uit de late prehistorie er uit heeft gezien en wat de bewoners van de nederzetting precies deden.

- advertentie -
Giants of the Ice Age (Amsterdam EXPO)
Bij Amsterdam Expo kan deze winter een kijkje genomen worden in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: