Resten zeldzame mammoet gevonden in Rusland

Willekeurige afbeelding van de wolharige mammoet

In Rusland zijn resten gevonden van een mammoet met slagtanden van langer dan één meter. Dat melden verschillende buitenlandse media op basis van berichtgeving van persbureau ITAR-TASS.

Het gaat om de resten van een mammoet die maar liefst vier meter hoog kon worden. De resten kwamen bloot te liggen nadat een deel van een rotswand was ingestort.


Er liggen zoveel botten dat paleontologen niet uitsluiten dat er veel meer mammoeten begraven liggen. De vondst werd gedaan in het zuiden van Rusland, in Kabardië-Balkarië.

- advertentie -

Wanneer de rotswand precies is ingestort is niet helemaal duidelijk. De lokale bevolking blijk al langer botten van de mammoet te hebben verzameld.

De uitgestorven mammoetsoort waarvan resten zijn gevonden, leefde tussen de 2,6 miljoen en 0,7 miljoen jaar geleden. Van deze soort zijn slechts zeven keer eerder resten gevonden. Vier daarvan werden ook in Rusland aangetroffen.

Mary Leakey aan het werk (wiki)
Het is woensdag precies honderd jaar geleden dat de Britse archeoloog Mary…
Het portret van tsarina Jekatarina I (Museum Geelvinck) Bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: