Dark
Light

Resten zeldzame mammoet gevonden in Rusland

Auteur:
1 minuut leestijd

In Rusland zijn resten gevonden van een mammoet met slagtanden van langer dan één meter. Dat melden verschillende buitenlandse media op basis van berichtgeving van persbureau ITAR-TASS.

Het gaat om de resten van een mammoet die maar liefst vier meter hoog kon worden. De resten kwamen bloot te liggen nadat een deel van een rotswand was ingestort. Er liggen zoveel botten dat paleontologen niet uitsluiten dat er veel meer mammoeten begraven liggen. De vondst werd gedaan in het zuiden van Rusland, in Kabardië-Balkarië.

Wanneer de rotswand precies is ingestort is niet helemaal duidelijk. De lokale bevolking blijk al langer botten van de mammoet te hebben verzameld. De uitgestorven mammoetsoort waarvan resten zijn gevonden, leefde tussen de 2,6 miljoen en 0,7 miljoen jaar geleden. Van deze soort zijn slechts zeven keer eerder resten gevonden. Vier daarvan werden ook in Rusland aangetroffen.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×