Resten zestiende-eeuws Shakespeare-theater gevonden

Foto: MOLA

Bij Londen zijn resten gevonden van een zestiende-eeuws Shakespeare-theater. Het Museum of Londen Archeology (MOLA) heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om het zogenaamde Curtain Theater in Shoreditch, net buiten de stad Londen. Het theater opende de deuren in 1577. Tussen 1597 en 1599 werd het theater gebruikt door de Lord Chamberlain’s Men, een toneelgezelschap waar William Shakespeare stukken voor- advertentie -

Curtain Theater

schreef. Shakespeare trad namens dit gezelschap zelf als acteur ook op in het theater. Onder meer de stukken Henry V en Romeo en Juliet gingen in première in het Curtain Theater.

In 1599 verhuisde het theatergezelschap van Shakespeare naar een bekender theater: The Globe.

Achter een lokale pub in Shoreditch werden onlangs resten gevonden van het Curtain Theater. Het was bekend dat het theater zich vroeger in deze omgeving bevond. De exacte locatie was echter niet bekend. Volgens onderzoekers verkeren de overblijfselen in zeer goede staat. Er zijn delen van de binnenplaats en muren van een galerij van het theater gevonden.

Archeologen gaan het terrein de komende tijd verder onderzoeken. Het MOLA hoopt dat de vindplaats binnenkort toegankelijk kan worden gemaakt voor het publiek. Het is de bedoeling dat de resten op hun plaats blijven.

Over het theater is niet heel veel bekend. Archeologen hopen dan ook dat de opgravingen meer informatie over de geschiedenis van de locatie zal opleveren.

gizeh-3d-265
Gizeh 3DDe wereldberoemde piramides van Gizeh in Egypte zijn…
leeuw-van-waterloo
Het skelet met de kogelOp het slagveld van Waterloo…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: