Retro stationsaffiches naar Kunstuitleen

Sigarettenmeisje Belinda (Kunstuitleen Utrecht)

Het Spoorwegmuseum heeft een groot aantal oude stationsaffiches uitgeleend aan de Kunstuitleen Utrecht.

Het gaat om posters die in de periode 1945 tot 1996 op perrons te zien zijn geweest. Reclameposters bijvoorbeeld voor de beroemde cacao van Droste of de Zwarte Beertjes affiches van Dick Bruna. Anders dan vandaag de dag werd er op perrons enkele decennia geleden nog veel reclame gemaakt voor tabak. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende affiches te leen met daarop het bekende ‘sigarettenmeisje Belinda’.De posters zijn vanaf nu te leen bij de Kunstuitleen Utrecht. Gezamenlijk geven de posters een bijzonder beeld van de geschiedenis van reclame op stations.

- advertentie -

Vanaf 1946 verzorgde Alrecon, een NS-dochter, reclameposters op treinstations. In verband met lichtgevoeligheid is de zogenaamde Alrecon Media collectie maximaal een jaar te leen. Hierna gaan de affriches terug naar het depot van het Spoorwegmuseum.


Twee van de posters die vanaf nu bij de Kunstuitleen te leen zijn


Van Gogh werkt aan 'De aardappeleters'Het Van Gogh Museum…
mentzel-brood-hazes-gr
In de Kunsthal in Rotterdam zijn de komende maanden ruim driehonderd foto's…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: