Rijks en Openluchtmuseum organiseren Maand van de Geschiedenis

Rijks en Openluchtmuseum organiseren Maand van de Geschiedenis

Het Nederlands Openluchtmuseum en het Rijksmuseum Amsterdam organiseren dit jaar voor het eerst gezamenlijk de Maand en Nacht van de Geschiedenis. Thema is dit jaar Arm & Rijk.

Vorig jaar werd de Maand en de Nacht van de Geschiedenis nog georganiseerd door het Nationaal Historisch Museum (NHM). Nadat dit museum ophield te bestaan vroeg het minister van cultuur het Nederlands Openluchtmuseumen het Rijksmuseum om het geschiedenisevenement te gaan organiseren.

- advertentie -

Volgens Wim Pijbes, hoofddirecteur van het Rijksmuseum, worden zowel de Nacht als de Maand een “historische sensatie”.

De Maand begint op 29 september in het Openluchtmuseum en wordt op 27 oktober afgesloten met de Nacht van Geschiedenis. Dan wordt ook de jaarlijkse Libris Geschiedenis Prijs uitgereikt aan de auteur van het beste historische boek van 2012. Voor de geschiedenisnacht stelt het Rijksmuseum zijn nieuwe Atrium ter beschikking.

Afgelopen jaar werd de nacht in de Zuiderkerk in Amterdam gehouden. Het NHM hield daar toen kantoor.

Artistieke impressie van een atoomkernDe Radboud Universiteit in Nijmegen
Britse telefooncellenBritish Telecom verkoopt binnenkort zestig iconische rode Britse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: