Rijksmuseum-kinderen krijgen plek op kinderpostzegels

Meisje op de Nachtwacht (Rijksmuseum Amsterdam)

Meisje op de Nachtwacht (Rijksmuseum Amsterdam)

Op de kinderpostzegels van dit jaar komen afbeeldingen van kinderen die op werken uit het Rijksmuseum te vinden zijn. Stichting Kinderpostzegels heeft dat maandag bekendgemaakt.


Bij het maken van de nieuwe zegels is geput uit het aanbod van kunstenaars van de Gouden eeuw tot laat in de vorige eeuw. Op de nieuwe kinderpostzegels zijn onder meer ‘kinderen van’ kunstenaars als Rembrandt, Jan Steen, Breitner en Israëls te vinden. In september wordt duidelijk welke ‘Rijksmuseum-kinderen’ allemaal een plek op de zegels hebben gekregen.

Wim Pijbes, hoofddirecteur Rijksmuseum:

“Kinderen horen in het Rijksmuseum thuis. Niet alleen als bezoekers, maar ook afgebeeld op tientallen schilderijen en voorwerpen. We zijn dan ook zeer vereerd dat Stichting Kinderpostzegels ‘onze’ kinderen dit jaar heeft uitverkoren om af te beelden op de prachtige zegels.”

Thema van de kinderpostzegel-actie is dit jaar ‘Laat kinderen leren’. Met de opbrengst steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland. Dit jaar stelt de tichting een onderwijsproject in Nederland en een project in Senegal centraal.

- advertentie -

Lees ook: Kinderpostzegels: voor kinderen, door kinderen

Kasteel Middachten - Foto: Erwin ZijlstraVoor de zevende…
Publiciteitsfoto van Grace Kelly uit 1954
Prins Albert van Monaco heeft dinsdag in Paleis Het Loo een tentoonstelling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: