Rijksmuseum lanceert kunsthistorische rondvaart

‘De bocht van de Herengracht’ (1671-72) van Gerrit Berckheyde

Het Rijksmuseum Amsterdam heeft dinsdag samen met rederij Blue Boat Company een nieuwe kunsthistorische rondvaart gelanceerd. Met de rondvaart door de grachten van Amsterdam varen bezoekers langs plekken die terug te vinden zijn in het Rijksmuseum.

Uit de collectie van het Rijksmuseum zijn zeventien kunstwerken gekozen, waaronder veertien schilderijen, die direct een link hebben met de grachtengordel van Amsterdam.

Het gaat onder meer om de locatie waar Rembrandt woonde,

- advertentie -het atelier waar hij de Nachtwacht schilderde, de beroemde Bocht in de Herengracht van Gerrit Berckheyde. Daarnaast komen bezoekers bijvoorbeeld ook langs de plek waar straks het Eye Filminstituut de deuren opent. Op die lacatie bevbond zich in de zeventiende eeuw het galgenveld van de stad Amsterdam. Veroordeelden werden daar na hun executie opgehangen als afschrikwekkend voorbeeld.

Kaarten voor de rondvaart zijn te koop bij de Blue Boat Company. Er zijn ook combinatietickets beschikbaar zodat bezoekers na de rondvaart ook het museum kunnen bezoeken. Daarnaast kan er met korting een bezoek gebracht worden aan Het Grachtenhuis aan de Herengracht 386.

Afb: Christie'sBij veilinghuis Christie's in New York wordt op…
rijksmuseum-japanse-schenking-gr
Yanagawa Shigenobu (II), Twee vrouwen op een veranda: een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: