Rijksmuseum lanceert profielwerkstukpijs voor VWO

Zaal achttiende eeuw in het Rijksmuseum

Zaal achttiende eeuw in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum lanceert dit jaar het Rijksmuseum Junior Fellowship, een profielwerkstukprijs voor talentvolle vwo’ers en gymnasiasten. De tien leerlingen met de beste werkstukken op het gebied van kunst en geschiedenis winnen een vijfdaags museaal onderzoeksprogramma.


Het Rijksmuseum beloont de schrijver(s) van het allerbeste werkstuk daarnaast met een studiebeurs van 1500 euro. Voor het museum is de onderwijswereld een belangrijke publieksgroep. Jaarlijks brengen meer dan 100.000 leerlingen een bezoek aan het museum.

Hoofd Publiek & Educatie, Annemies Broekgaarden:

“Om de vakgebieden onderzoek, conservering en restauratie onder de aandacht te brengen, investeert het Rijksmuseum nu in talentvolle alfa én bèta leerlingen met belangstelling voor kunst, geschiedenis of restauratie.”

De prijsuitreiking van het Rijksmuseum Junior Fellowship vindt begin 2015 plaats. Als kick-off nodigt het museum alle leerlingen uit 4 en 5 vwo uit voor de voorbereidende Masterclass Profielwerkstuk Schrijven op woensdag 11 juni. Bezoek voor meer informatie de website van het museum.

- advertentie -
Een licht dat schijnt in duistere plaatsen (Meermanno)
Een licht dat schijnt in duistere plaatsen (Meermanno)Museum…
Promotieposter voor de tentoonstelling over Esther de Boer-van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: