Rijksmuseum lanceert wedstrijd: Maak je eigen Meesterwerk

Rijksstudio

Rijksstudio

Het Rijksmuseum heeft vrijdag de designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk gelanceerd. Dit omdat de zogenaamde Rijksstudio precies een jaar bestaat.


De Rijksstudio is een digitale toepassing van het Rijksmuseum waarmee een groot deel van de museumcollectie gratis beschikbaar wordt gesteld aan het publiek. Met de wedstrijd Maak je eigen Meesterwerk daagt het museum gebruikers uit om aan de slag te gaan met stukken uit de collectie. Het museum:

Alle kunstvormen zijn mogelijk (design, autonome kunst, toegepaste kunst, foto, video) mits geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum en met beeld uit Rijksstudio. Een internationale jury van ontwerpers, creatieven en museumdirecteuren beoordeelt de ontwerpen. In het voorjaar van 2014 wordt de Rijksstudio Award uitgereikt aan de winnaar van de designwedstrijd waarbij het winnende ontwerp in het Rijksmuseum tentoongesteld wordt.

Met de Rijksstudio kunnen gebruikers ook eigen collecties samenstellen. In een jaar tijd zijn er al ruim 110.000 van deze persoonlijke Rijksstudio’s gemaakt. zie voor meer informatie: www.rijksmuseum.nl/rijksstudio

Bibliotheek van Alexandrië - Foto: CC
Bibliotheek van Alexandrië - Foto: CCEen groot deel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: