Rijksmuseum opent deuren op 14 april 2013

Rijksmuseum Amsterdam – Foto: Myra May

Na een verbouwing van negen jaar opent het Rijksmuseum Amsterdam in april 2013 de deuren weer voor het publiek.

De grand opening vindt plaats op zaterdag 13 april en vanaf de dag daarna is het publiek welkom in het vernieuwde museum. Het Rijksmuseum wil straks het verhaal van Nederland vertellen, van de middeleeuwen tot nu.


Het museum heeft een nieuwe opstelling met een volledig vernieuwd gebouw. Ook is er een vernieuwde tuin en een- advertentie -

Nachtwacht, 1642 – Rembrandt

nieuw Aziatisch Paviljoen.

Het nieuwe Rijksmuseum is straks 365 dagen per jaar open. Volgens het museum is het daarmee het eerste nationale museum ter wereld dat alle dagen van het jaar geopend is.

Op dit moment is het museum bezig met het verhuizen van ruim achtduizend voorwerpen van kunst en geschiedenis naar het hoofdgebouw. De Nachtwacht keert als laatste terug naar zijn plek. Het meesterwerk van Rembrandt is het enige object dat terugkeert naar zijn oorspronkelijke plaats, zij het ietsje lager dan voorheen.

Rijksmuseumobject

Op Historiek plaatsen conservatoren van het Rijksmuseum dit hele jaar artikelen over de achtergrond van objecten die zijn geselecteerd voor het vernieuwde Rijksmuseum. Deze maand vertelt conservator Tristan Mostert bijvoorbeeld over een beroemd en interessant schilderij van Dirck van Delen van de Grote Vergadering van de Staten-Generaal in 1651. Een overzicht van de al besproken objecten is hier te vinden.

Onthulling van het logoBij de stichting Signalering Onjuist Spatiegebruik…
Turks Museum NederlandDen Haag is vanaf zaterdag een museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: