Rijksmuseum telt af naar opening

Foto: Rijksmuseum

Sinds vrijdag is op de gevel van het Rijksmuseum in Amsterdam een analoge klok te vinden die aftelt naar de heropening van het museum in april van dit jaar.

Onthulling van het nieuwe logo van het museum, september 2012


De zogenaamde Analog Digital Countdown Clock werd ontworpen door Maarten Baas. De klok telt de nachten, uren en minuten af tot het moment dat koningin Beatrix het museum officieel opent op 13 april 2013. Het gaat om een bewerking van de Analog digital clock uit 2009, een digitale klok waarin op de achtergrond een silhouet is te zien dat steeds de tijd aanpast.

Het museum:

- advertentie -

Vanaf het Museumplein kan iedereen zien dat er in zijn digitale kunstwerk met man en macht wordt toegewerkt naar de opening.

De klok is straks ook te volgen via de website van het museum.

Het Rijksmuseum heeft na een verbouwing, renovatie en restauratie onder leiding van de Rijksgebouwendienst een volledig vernieuwd gebouw, waarbij de oorspronkelijke stijlelementen zijn hersteld.

De collectie is opnieuw opgesteld, alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. Ook is een nieuw Aziatisch Paviljoen ingericht. In tachtig zalen vertellen 8.000 voorwerpen straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur, van de Middeleeuwen tot nu.

Lees ook: Martine Gosselink over het nieuwe Rijksmuseum

Onthulling van de klok:

Boekenkast in het Anne Frank Huis - Foto: CC/Erik…
[caption id="attachment_20160" align="alignnone" width="560"]S. Bailie, Saint-Sauveur, Bruxelles, ca.1910 - © MFA, Boston.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: