Rijksmuseum Twenthe waarschijnlijk gered

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe in Enschede vreesde lange tijd voor zijn toekomst, maar lijkt nu gered. Het museum heeft aangegeven dat de provincie Overijssel en de gemeente Enschede financieel bij willen springen. Dat meldt het ANP deze week.


Den Haag maakte eerder bekend geen subsidies meer te willen geven voor exposities in Rijksmuseum Twenthe. Daarmee zou het museum alleen nog maar een soort depot voor kunst worden. Na debatten in de Tweede Kamer gaf minister Jet Bussemaker (Cultuur) aan wel geld te willen geven, op voorwaarde dat er ook andere financiers gevonden zouden worden.

Rijksmuseum Twenthe zegt nu dat de provincie Overijssel en de gemeente Enschede het subsidiebedrag van het Rijk willen verdubbelen. Volgens museumdirecteur Arnoud Odding is de toekomst van het museum zeker tot 2020 veiliggesteld. Voor de komende jaren zijn daarom alvast enkele tentoonstellingen georganiseerd.

Het zwaard van de Friese krijgsheer en vrijheidsstrijder Grote Pier (Pier Gerlofs Donia) is één van de topstukken van het museum - Foto: Fries Museum
Het Fries Museum - Foto: CC / Vidi…
Huis Rijswijk op een pentekening van Jan de Beijer
Huis Rijswijk op een pentekening van Jan de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: