Rijksmuseum verhoogt entreeprijzen

Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Een bezoek aan het Rijksmuseum gaat meer kosten. Vanaf 1 november van dit jaar kosten toegangskaarten voor volwassenen 17,50 euro. Dat is 2,50 euro meer dan nu.


De prijsverhoging valt samen met de heropening van de nieuwe Philipsvleugel, die ruimte biedt aan grote en kleinere (inter)nationale tentoonstellingen. Vanaf november is er eerst een fotografie-tentoonstelling te zien.

Tijden de verbouwing van het Rijksmuseum werden in de Philipsvleugel de topstukken van het museum getoond. Na de heropening werd de vleugel gerenoveerd.

Volgens het Rijksmuseum was de huidige toegangsprijs van 15 euro een speciale prijs voor het openingsjaar.

- advertentie -

De nieuwe entreeprijs geldt overigens niet altijd. Voor de tentoonstelling Late Rembrandt, die vanaf februari in het Amsterdamse museum te zien is, wordt een extra toeslag van 7,50 euro berekend waardoor de entreeprijs dan op 25 euro komt. Ook Museumkaarthouders moeten de extra toeslag betalen.

Zittend Naakt - Jan Wiegers, 1925 (Groninger Museum)
Zittend Naakt - Jan Wiegers, 1925 (Groninger Museum)Het…
Venus verrijst uit de zee - Titaan, ca.1520 (Edinburgh, National Galleries of Scotland)
Bij Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof in Den Haag is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: