Robbert Dijkgraaf geeft DWDD-college over Einstein

Albert Eintein

Albert Eintein

Professor Robbert Dijkgraaf geeft eind deze maand opnieuw een hoorcollege in het programma DWDD University. Dit keer zal hij vertellen over Albert Einstein, misschien wel het beroemdste genie aller tijden.


Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam, tevens de thuislocatie van De Wereld Draait Door, richt Dijkgraaf zich vijftig minuten tot 1100 belangstellenden in de zaal en de televisiekijker thuis. Naar zijn eerdere colleges over de Oerknal en Het Allerkleinste keken ruim één miljoen mensen.

Vader van de moderne natuurkunde

Wetenschapper Albert Einstein werd in 1999 door Time Magazine uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon van de twintigste eeuw. Hij wordt beschouwd als de vader van de moderne natuurkunde en als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis van de mensheid. Einstein dankt zijn faam met name aan zijn twee relativiteitstheorieën. In 1921 ontving hij de Nobelprijs voor natuurkunde.

Aan de hand van historische beelden, animaties, en een ‘maquette van ruimte en tijd’ zal Dijkgraaf de kijkers eind deze maand “meenemen op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein”. Robbert Dijkgraaf is sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton.

- advertentie -

DWDD University – Albert Einstein: 29 november, 20:30 uur (Nederland 3)

Achtergrondartikel over Albert Einstein (1879-1955)

Robbert Dijkgraaf over ‘de oerknal’:

Grafsteen van Hannie Schaft - Foto: CCBrandpunt stond…
Still uit 'Soldaat van Oranje'Filmproducent Rob Houwer gaat…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: