Roel Daenen winnaar Davidsfonds Geschiedenisprijs

Campagnebeeld voor de Nacht van de Geschiedenis (ontworpen door Jan Van Der Veken)

De eerste editie van de Davidsfonds Geschiedenisprijs is gewonnen door Roel Daenen, de coördinator van de Belgische Erfgoeddag.

De nieuwe geschiedenisprijs is ingesteld naar aanleiding van het toenbjarig bestaan van de Vlaamse Nacht van de Geschiedenis.
De prijs voortaan jaarlijks uitgereikt aan een persoon die het jaar daarvoor de geschiedenis op de “meest toegankelijke en originele manier naar een breed publiek in Vlaanderen heeft gebracht”. Winnaars, zo vindt het Davidsfonds, moeten de uitstralingvan geschiedenis of een duidelijk historisch onderwerp bij veel mensen op een positieve manier hebben beïnvloed.

De eerste editie van de Davidsfonds Geschiedenisprijs is dus gewonnen door Rael Daenen (1974) die voor FARO jaarlijks de Erfgoeddag coördineert. De jury omschreef Daenen als volgt:

De bescheiden coördinator en communicator van een van de grootste historische evenementen in Vlaanderen komt te weinig in beeld, maar verdient dat wel.

Aan de Davidsfonds Geschiedenisprijs is een symbolisch bedrag van 2.012 euro verbonden, een bedrag dat elk jaar met een euro wordt vermeerderd.

Nacht van de Geschiedenis

De tiende Vlaamse Nacht van de Geschiedenis wordt gehouden op dinsdag 20 maart 2012. Op zo’n 220 plaatsen in heel Vlaanderen worden dan geschiedenisactiviteiten gehouden.

Naast de introductie van de Davidsfonds Geschiedenisprijs is dit jaar ook het zogenaamde Nacht van de Geschiedenis-bier nieuw. Daarnaast verschijnt op De Nacht van de Geschiedenis een nieuw bierboek: Fietsen langs artisanale brouwerijen, een fietsgids over Vlaamse en Nederlandse microbrouwerijen.

Pier van Scheveningen - Foto: CC/Sanja BDe Scheveningse Pier…
monroe-beverly-gr
Foto: Julien's Auction'sBij een veilinghuis in Beverly Hills worden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: