Romeins scheepswrak gevonden bij Albanië

Duiker

Een team Amerikaanse en Albanese archeologen is voor de kust in het zuidwesten van Albanië op een oud scheepswrak gestuit. Het zou gaan om een Romeins vrachtschip uit de eerste eeuw, meldt de Amerikaanse nieuwszender MSNBC.

Het scheepswrak is ongeveer dertig meter lang en volgens de onderzoekers goed bewaard gebleven. Het schip vervoerde kruiken met wijn. De archeologen denken dat deze wijn afkomstig is van wijngaarden in het zuiden van Albanië en per schip getransporteerd moest worden naar West-Europa.De vondst werd gedaan in de buurt van de havenstad Vlora, ongeveer honderdveertig kilometer ten zuidwesten van de Albanese hoofdstad Tirana. Het wrak bevindt zich op vijftig meter diepte.

- advertentie -

Het merendeel van de ongeveer driehonderd kruiken, ook wel amfora’s genoemd, is niet gebroken. Vloeistof troffen de archeologen er echter niet meer in aan. Die is weggelopen omdat de kurken zijn verdwenen.

De Amerikaanse en Albanese archeologen doen al vijf jaar onderzoek bij de Albanese kust omdat hier eerder nog niet veel onderzoek is gedaan. In totaal zijn er al twintig scheepswrakken gevonden, waaronder enkele relatief moderne.

ArcheologieEen korfbalvereniging in Tiel wil graag een nieuwe sporthal…
ArcheologieArcheologen zouden bij Uden een graf vol prehistorische sieraden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: