Romeinse bordeelmunt gevonden in Londen

Foto: Museum of Londen

Een opvallende archeologische vondst in Engeland. Een amateurarcheoloog vond aan de oever van de Theems in Londen onlangs een eeuwenoude munt. Op de munt is een afbeelding te vinden van een man en vrouw die de liefde bedrijven.

Archeologen vermoeden dat de bijna 2000 jaar oude munt door Romeinse soldaten gebruikt werd om mee te betalen in bordelen. Er waren meer van dit soort munten. Met het plaatje op de munt werd aangegeven voor welke seksuele handeling er precies betaald werd.Voor zover bekend is het voor het eerst dat er in Groot-Brittannië een dergelijke ‘bordeelmunt’ is gevonden.

- advertentie -

Volgens sommige deskundigen werden de bordelen in het Romeinse Londinium net zo drukbezocht als die in het oude Pompeii.

De bronzen munt werd gevonden in de buurt van de Putney Bridge. De amateurarcheoloog die de ontdekking deed heeft de munt overgedragen aan het Museum of Londen. Op de achterzijde van de munt is het nummer XIIII te vinden. Volgens historici wijst dit erop dat de eigenaar veertien Romeinse munten moest neerleggen voor de zogenaamde bordeelmunt.

Straat in PompeiiIn Italië is opnieuw een discussie losgebarsten…
Station Rokin van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn - Foto: CC/MojitoBij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: