Romeinse muntschat gevonden in Bath

Foto: Bath

In de Engelse stad Bath zijn ongeveer 30.000 Romeinse munten gevonden. De grote vondst werd al in 2007 gedaan maar is nu pas wereldkundig gemaakt door het stadsbestuur van Bath.

De zilveren munten dateren waarschijnlijk ongeveer uit 270 na Christus. Het gaat om een van de grootste zilverschatten die ooit in Engeland zijn gevonden. De munten zijn in de loop der tijd samen gaan klonteren. Ze zijn zijn allemaal naar het British Museum gestuurd. Conservatoren van dat museum verwachten nogzeker een jaar bezig te zijn met het onderzoeken van de munten.

- advertentie -

De vondst werd gedaan tijdens de aanleg van een hotel in Bath. De stad aan de rivier de Avon is een van de populairste toeristensteden van Engeland. In de stad – die sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat – zijn verschillende overblijfselen uit de Romeinse tijd te zien, waaronder een tempel en thermen.

Een museum in Bath is een campagne gestart om de zilverschat te kopen. Hiervoor zou een bedrag van omgerekend ongeveer 180.000 euro nodig zijn. Het museum wil de munten na aankoop tentoonstellen.

Actieposter van de verenigingDe bezuinigingen van de Griekse regering…
Beeld van AsklepiosBij de aanleg van een weg hebben…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: