Romeinse muntschat tentoongesteld in Haags Historisch Museum

De Romeinse muntschat die onlangs in Den Haag is gevonden, is sinds dinsdag te bewonderen in het Haags Historisch Museum.


De muntschat werd aangetroffen tijdens opgravingen op de plek waar de Rotterdamsebaan komt te liggen. In totaal werden er 107 munten en 6 armbanden gevonden.

De munten dateren uit de tijd van keizer Nero en keizer Marcus Aurelius. Er zitten ook zeldzame munten tussen, bijvoorbeeld die van een keizer die maar drie maanden regeerde: keizer Otho. Met deze schatvondst is het aantal Romeinse muntvondsten in Den Haag verdubbeld. Waarom de munten destijds bij elkaar in één pot zijn begraven blijft giswerk. Wellicht was het vanwege dreiging voor invallen of ander gevaar, of misschien was het meer bedoeld als ‘appeltje voor de dorst’.

De Romeinse munten zijn nog tot en met 18 april in het Haags Historisch Museum te bekijken.

- advertentie -
Museum voor Volkenkunde in Leiden
Het Museum voor Volkenkunde in Leiden is de winnaar van de Museumprijs…
Foto: Waterschap Vallei en Veluwe
Archeologen hebben bij de Werverdijk aan de IJssel restanten gevonden van een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: