Romeinse vondsten bij werkzaamheden RijnlandRoute

Tijdens werkzaamheden aan de RijnlandRoute – de nieuwe weg van Katwijk via de A44 naar de A4 bij Leiden – hebben archeologen in de Oostvlietpolder bij Leiden vorige week archeologisch resten gevonden. Nader onderzoek van de sporen en vondsten wijst erop dat het gaat om een nederzetting met één of enkele erven uit de Romeinse tijd.

Naast sporen van paalkuilen en een waterkuil, is er veel Romeins aardewerk gevonden, waaronder een aantal bijna complete potten. Dat is volgens de onderzoekers opmerkelijk, omdat er meestal alleen scherven worden gevonden.

Eerder proefsleuvenonderzoek toonde al aan dat op dit terrein veel vondsten uit de Romeinse tijd in de grond zaten. De gemeente Leiden heeft daarom bepaald dat de vindplaats behouden moet blijven. De vondsten zijn daarom opgegraven. De resten worden de komende tijd nader onderzocht.

Meer Romeinse Rijk
Boek: Romeinse sporen – Herman Clerinx

- advertentie -

Alois Musil (1868-1944) - De Tsjechische “Lawrence of Arabia”
Wie aan arabisten denkt uit het begin van de twintigste eeuw krijgt…
Romeinse munten, gevonden in Japan (Uruma City Education Board)
Okinawa is een Japans eiland maar het is misschien wat misleidend het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: