Romeinse weg gevonden onder Domplein in Utrecht

Schatkamer onder het Domplein – Foto: schatkamerdomplein.nl

Schatkamer onder het Domplein – Foto: schatkamerdomplein.nl

Onder het Domplein in Utrecht hebben archeologen vorige week de restanten van een Romeinse weg uit de derde eeuw gevonden. Dat meldt de NOS.

De gevonden weg liep dwars door het Romeinse fort dat zich vroeger op deze locatie bevond. Over de restanten, die op zo’n vijf meter diepte werden aangetroffen, wordt een loopbrug gebouwd zodat het publiek de vondst later kan bekijken.

Archeologen doen al enkele jaren onderzoek op het Domplein. Volgend jaar opent hier een ondergronds publiekscentrum waar de tweeduizend jaar oude geschiedenis van de stad Utrecht ‘beleefbaar en aanraakbaar’ wordt gemaakt. Vanuit het centrum kan straks ondergronds onder meer gekeken worden naar resten van de noordelijke grens van het Romeinse rijk. Op de plek van het huidige Domplein bevond zich in de Romeinse tijd een castellum.

Een van de topvondsten: een kaarsenmakersbak met twee duivelskoppen - 1250 - 1500 na Christus
Een van de topvondsten: een kaarsenmakersbak met twee…
Foto's: Archeologiehuis Zuid-Holland
Onderzoeksters van de Vrije Universiteit Amsterdam nemen een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: