Ron Paul en het libertarisme

Ron Paul – Foto: United States Congress

De laatste weken is de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul steeds vaker in het nieuws.

Tijdens de voorverkiezing in Iowa eindigde de eigenzinnige libertariër als derde, achter Mitt Romney en Rick Santorum. In de media werd vooral geschreven over de zeer nipte winst van Romney en zijn strijd tegen Rick Santorum.

Het team Paul keek echter ook tevreden terug op de voorverkiezing in het kleine Iowa. De libertariër had 21 procent van de stemmen gekregen en daarmee

- advertentie -kandidaten als Newt Gingrich, Rick Perry, Michelle Bachmann en Jon Huntsman ruim achter zich gelaten.

Dat Paul daadwerkelijk een serieus te nemen kandidaat is, bleek ook tijdens de voorverkiezing van afgelopen nacht in New Hampshire. Die strijd werd zoals verwacht gewonnen door Romney. Ron Paul scoorde echter opnieuw ook erg goed. Hij eindige met 23 procent van de stemmen dit keer als tweede. Indrukwekkend, vond ook de Volkskrant dat woensdag met de volgende kop kwam: Eigenlijk was de uitslag van Ron Paul indrukwekkender (artikel).

Op Historiek verscheen enige tijd geleden een artikel van journalist Karel Beckman over Ron Paul en de libertarische factor in de Amerikaanse politiek. Met de huidige ontwikkelingen in Amerika alle reden om dat artikel nog eens in de spotlights te zetten:

De revolutie komt van rechts – Karel Beckman

KB digitaliseert oude jaargangen NRC HandelsbladDe Koninklijke Bibliotheek (KB)…
WesterborkHet kabinet ziet geen reden om excuus aan te…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: