Rondleidingen over voormalig SS-terrein in Vught

Kommandantur van Kamp Vught

Gedurende de maanden juli en augustus worden elke zondag rondleidingen gegeven over het voormalig SS-terrein in Vught. Normaal gesproken is dit terrein niet toegankelijk voor het publiek.

De rondleiding voert onder meer langs de voormalige Kommandantur (het hoofdgebouw van het kamp), de paardenstallen en de rietgedekte villa van de kampcommandant. Bezoekers kunnen vanaf het balkon van de Kommandantur uitkijken over de appelplaats. De rondleiding eindigt bij de vroegere kampkeuken waarin tegenwoordig het Geniemuseum is gehuisvest.Hier is ook de bunker uit 1939 te zien, die bij werkzaamheden aan de boulevard in Scheveningen werd ontdekt en nu een plaats heeft in de buitenexpositie van het Geniemuseum.

- advertentie -

De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar en wordt aangeboden op 3, 10, 17, 24 en 31 juli en 7, 14, 21 en 28 augustus om 13. 00 en 15.00 uur. Vanwege het beperkt aantal deelnemers is het noodzakelijk om te reserveren. Dit kan op werkdagen via telefoonnummer 073-6566764 en via de website www.nmkv.nl

AnthraxDe nazi's planden tijdens de Tweede Wereldoorlog een biologische…
SpitfireIn een Iers moeras hebben archeologen de resten van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: