Röntgenfoto’s Marilyn Monroe geveild

Röntgenfoto van Monroe die in 2010 werd geveild

Röntgenfoto van Monroe die in 2010 werd geveild

Bij een veilinghuis in Los Angeles zijn zondag röntgenfoto’s en medische dossiers van Marilyn Monroe geveild. De documenten zouden aantonen dat de filmster plastische chirurgie onderging.


Het gaat om documenten en röntgenfoto’s uit de praktijk van arts Michael Gurdin. In de stukken is onder meer te lezen dat Monroe klaagde over een ‘misvormde kin’ en verder heeft Gurdin het over kraakbeenimplantaten die in 1950 in de kin en neus zouden zijn ingebracht. In 1962 schrijft hij dat die implantaten langzaam zijn opgelost.

De medische documenten en röntgenfoto’s brachten in totaal 25.600 dollar op.

Het is niet voor het eerst dat er röntgenfoto’s van de Amerikaanse actrice en zangeres zijn geveild. In 2010 betaalde een verzamelaar nog 45.000 dollar voor röntgenfoto’s van de borstkas van het sekssymbool.

- advertentie -
Alles doet mee aan de werkelijkheid - Paul…
[caption id="attachment_38490" align="alignleft" width="220"] Cassandra tegen wil en dank - Frits BolkesteinAutobiografie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: