Rotterdam herdenkt deportatie Joden

In Rotterdam is maandag herdacht dat tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden Joden vanuit een loods in Rotterdam werden gedeporteerd naar concentratiekampen.

De herdenking vond plaats op de locatie waar zich destijds Loods 24 bevond. Die loods werd tijdens de oorlog door de Duitser enige tijd als verzamelplaats gebruikt voor de deportatie van Joden. Het overgrote deel van deze Joden werd in Sobibór en Auschwitz-Birkenau vermoord. Vanaf 1942 werden vanuit Rotterdam in totaal 12.000 Joodse Nederlanders gedeporteerd.

De herdenking vond plaats bij het enige nog resterende muurdeel van de loods. Er werden onder meer kransen gelegd namens Joodse organisaties en de gemeente Rotterdam. Ook werden er gedichten voorgelezen bij het Joods monument Loods 24

- advertentie -

Loco-burgemeester Korrie Louwes tijdens de herdenking:

Piet MeerburgHet dagelijks bestuur van het centrum Amsterdam neemt…
August Kowalczyk rond 1950Holocaust-overlevende August Kowalczyk is op 90-jarige…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: