Royal Society update Wiki-pagina’s vrouwelijke wetenschappers

Ada Lovelace (1815-1852)

De Royal Society, de Britse academie van wetenschappen, heeft voor volgende maand een zogenaamde edit-a-thon georganiseerd. Op 19 oktober worden er zoveel mogelijk Wikipedia-profielen van vrouwelijke wetenschappers geupdate.

De edit-a-thon wordt gehouden in de bibliotheek van de Royal Society in Londen maar wie daar niet naar toe kan komen, kan ook online deelnemen. De Britse academie van wetenschappen hoopt dat met name veel vrouwen deel zullen nemen aan het project.

De bibliotheek van de Royal Society heeft veel materiaal over vrouwelijke wetenschappers waar deelnemers tijdens de edit-a-thon gebruik van kunnen maken.

- advertentie -


De edit-a-thon wordt gehouden naar aanleiding van Ada Lovelace Day. Op deze speciale dag wordt in Groot-Brittannië altijd stilgestaan bij de prestaties van vrouwelijke wetenschappers.

De dag is vernoemd naar Ada Lovelace (1815-1852), een Britse wiskundige die ook wel de allereerste computerprogrammeur wordt genoemd. Ze schreef namelijk het eerste computerprogramma voor de zogenaamde Analytical Engine (de eerste digitale computer) van Charles Babbage (1791-1871).

darwin-dullaway-gr
Bewerkte foto van Charles Darwin - Foto: imgur.comVeel historische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: