Ruim 100.000 bezoekers voor tentoonstelling Jodendom

Isidor Kaufmann, Portret van een joodse jongen, ca. 1900 – Collectie JHM, Amsterdam

De grote overzichtstentoonstelling over drieduizend jaar Joodse religie, cultuur, kunst en geschiedenis in de Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft ruim honderdduizend bezoekers getroken. De organisatie heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De tentoonstelling werd half december 2011 geopend en was tot en met afgelopen zondag te bezoeken. De tentoonstelling, gemaakt in samenwerking met het Joods Historisch Museum (JHM), toonde een overzicht van de geschiedenis van de joodse kunst, cultuur en religie. De bruiklenen kwamen van gerenommeerde musea en particuliere collecties. De meeste objecten, zoals een Dode Zeerol uit de eerste eeuw voor Christus uit het Israel Museum in Jeruzalem, waren nooit eerder in Nederland te zien.

De expositie maakt deel uit van een reeks tentoonstellingen van De Nieuwe Kerk overwereldreligies in cultuurhistorisch perspectief.

Ruim zesduizend leerlingen uit het hele land bezochten de tentoonstelling in het kader van het project 3 geloven op 1 kussen. Via klassetv.nl was voorafgaand aan het museumbezoek een gratis lespakket over het jodendom aangeboden aan de basisscholen. Een jaar geleden ging dit project van start met een tentoonstelling over de islam. Het project wordt afgerond met een lespakket christendom, waarin De Nieuwe Kerk als godshuis zelf centraal staat.

Lees ook: ‘Nederlanders associëren jodendom vooral met WOII’

natura-docet
Foto: Natura Docet Het boek Honderd jaar Natura Docet…
Week van de Klassieken 2012Vandaag is de vijfde editie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: