Ruim 130.000 bezoekers voor Titanic-tentoonstelling

Spullen die uit het wrak van de Titanic zijn opgedoken - Foto: Amsterdam Expo

Spullen die uit het wrak van de Titanic zijn opgedoken – Foto: Amsterdam Expo

De tentoonstelling in Amsterdam EXPO over de ramp met de Titanic heeft in vijf maanden tijd ruim 130.000 bezoekers getrokken. Het museum heeft dat maandag bekendgemaakt.


In de reizende tentoonstelling stonden de persoonlijke verhalen van passagiers en bemanningsleden centraal. In chronologische volgorde kwamen in Titanic: The Artifact Exhibition de bouw van het schip, het leven aan boord, de fatale ramp en de expedities naar de bodem van de oceaan aan bod. In de tentoonstelling waren ook een groot aantal bijzondere artefacten te vinden die zijn opgedoken uit het wrak van de Titanic.

Amsterdam EXPO:

“Dat de Titanic nog altijd omgeven is met een zweem van romantiek, bleek uit het feit dat maar liefst elf bezoekers in de tentoonstellingsruimte op de knieën gingen om hun partner ten huwelijk te vragen.”

Vanaf eind deze maand is in het Amsterdamse centrum de tentoonstelling The Art of the Brick te zien, met vijfenzeventig levensgrote kunstwerken die zijn opgebouwd uit ruim een miljoen LEGO-steentjes.

- advertentie -
Georges Seurat, Le Cirque, 1891 (Musée d’Orsay, Parijs)
Seurat. Meester van het Pointillisme Georges Seurat, Le…
Charlie Chaplin als ‘Adenoid Hynkel'
Het Zwitserse huis van de Engelse komiek Charlie Chaplin wordt de komende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: