Ruim 13.000 euro voor haarlok keizer Frans Jozef I

Foto: Veilinghuis Dorotheum

In Wenen is vorige week een haarlok van keizer Frans Jozef I geveild. Het stukje haar bracht maar liefst 13.720 euro op. Veel meer dan was verwacht.

De Oostenrijkse keizer Frans Jozef I, tevens koning van Hongarijë, was de laatste belangrijke leider van de Habsburg-dynastie. Hij regeerde van 1848 tot 1916. Bijna honderd jaar na zijn dood is in Wenen dus een haarlok van de keizer geveild voor 13.720 euro. Ongeveer twintig keer meer dan de vooraf geschatte waarde van 450 euro.

De BBC meldt dat twee jaar geleden voor een haarlok van tieneridool Justin Bieber bijna 30.000 euro werd neergelegd.

- advertentie -

Keizer Frans Jozef ‘verslaat’ echter wel Napoleon. Voor een haarlok van deze Franse keizer werd in 2010 net iets meer dan tienduizend euro betaald.

vpro-boeken-beatrix-jutta-chorus
Terugkijken: Jutta Chorus over 'Beatrix'Journalist Jutta Chorus publiceerde onlangs…
Wacht van de Coldstream Guards speelt Last Post -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: