Ruim 17.000 euro voor Kuifje-album ‘Het gebroken oor’


Tijdens een veiling in Brussel is zondag een exemplaar van het Kuifje-album Het gebroken oor geveild voor 17.400 euro. Veilinghuis Banque Dessinée heeft dat bekendgemaakt.

Het gaat om een eerste druk in kleur van het album uit 1943. Zes jaar eerder was het album al in zwartwit verschenen. Veilinghuis Banque Dessinée verwachtte dat de kleurenstrip tussen de 8000 en 10.000 euro op zou brengen, maar een verzamelaar betaalde maar liefst 17.400 euro. Het zeldzame exemplaar van Het gebroken oor was daarmeehet topstuk van de veiling.

In Brussel werden zondag een groot aantal Kuifje-stukken geveild. Voor een door Hergé gesigneerd exemplaar van Kuifje in het land van de Sovjets uit 1930 werd 15.000 euro betaald en een originele uitgave van Het zwarte eiland uit 1943 werd afgehamerd op 12.000 euro.

Behalve Kuifje-strips werden er zondag ook originele uitgaven van onder meer Asterix, Lucky Luke en Robbedoes geveild.

ajax-logo-gr
Twee oude logo'sOp het thuistenue van voetbalclub Ajax is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: