Ruim 178.000 bezoekers voor Toetanchamon-tentoonstelling

Replica van Toentanchamons dodenmasker – Foto: A.-M. v. Sarosdy

De tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten was zondag voor het laatst te bezoeken. Sinds de opening, eind november vorig jaar, hebben ruim 178.000 mensen de tentoonstelling in Amsterdam EXPO bezocht.

Voor de reizende tentoonstelling werden twaalfhonderd replica’s gemaakt van beroemde en minder beroemde voorwerpen uit het oude Egypte. Bezoekers konden hierdoor zelf ervaren wat egyptoloog Howard Carter in 1922 precies zag toen hij de wereldberoemde graftombe van Toetanchamon ontdekte.


De tentoonstelling in Amsterdam EXPO blijkt door een breed publiek te zijn bezocht. Bijna 70 procent van de bezoekers reisde van buiten de Randstad naar Amsterdam. Meer dan 35 procent van de bezoekers was 50-plus en bijna 20 procent van de bezoekers was jonger dan 30 jaar. Peter Tabernal van Amsterdam EXPO:

- advertentie -

Het was fantastisch én hartverwarmend om keer-op-keer verwondering over de ontdekking van de graftombe van Toetanchamon en bewondering voor de Egyptische beschaving te zien bij het Nederlandse publiek.

Amsterdam EXPO is de komende drie weken gesloten in verband met de opbouw van een nieuwe tentoonstelling: Pixar – 25 Years of Animation.

Gerelateerde boeken:

Het werk 'Zelfportret als schilder' wordt opgehangen - Foto:…
[caption id="attachment_22325" align="alignleft" width="265"]Gewapend met kennisMuseum Meeranno staat de komende maanden met…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: