Ruim 20 miljoen voor schilderij Vincent Van Gogh

L'homme est en Mer - Vincent van Gogh

L’homme est en Mer – Vincent van Gogh

Bij een veiling in Londen heeft een schilderij van Vincent van Gogh woensdag een bedrag van 20,3 miljoen euro opgebracht. Het gaat om het werk L’homme est en Mer (De Man is op Zee) dat de kunstenaar in 1889 maakte.

Volgens veilinghuis Sotheby’s was het werk van de Nederlandse kunstenaar een van de topstukken van de veiling.

Een werk van Camille Pissaro bracht met 24 miljoen euro nog iets meer op. In totaal werd voor ruim 196 miljoen euro aan impressionistische, moderne en surrealistische kunstwerken verkocht.

Mondriaan - Compositie no. 2 met blauw en…
monuments-men-560[1]
Monumentenofficier James Rorimer bij slot Neuschwanstein, een opslagplaats…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: