Dark
Light

Ruim 4 ton voor huwelijksakte Napoleon en Joséphine

Auteur:
1 minuut leestijd
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)

De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)
De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine is deze week geveild voor een bedrag van 437.500 euro. Dat meldt veilinghuis Osenat.


Het resultaat van de veiling is verrassend. Osenat schatte namelijk dat het document uit 1796 tussen de 80.000 en 100.000 euro op zou brengen. Het huwelijkscontract, dat het persoonlijke eigendom was van Joséphine de Beauharnais (1763-1814), werd gekocht door het Museum voor Brieven en Manuscripten in Parijs. Het museum legde er dus ruim vier ton voor neer.

Het document verkeert nog in goede staat. Zowel de handtekeningen van Napoleon als Joséphine is zichtbaar. Het huwelijkscontract dateert van 8 maart 1796. De huwelijksvoltrekking vond een dag later plaats.

Kinderloos

Hun geluk duurde niet lang. Het lukte het beroemde echtpaar niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen. De keizer besloot hierop om Joséphine te verlaten. Napoleon trouwde hierna met Marie-Louise, de dochter van de Oostenrijkse keizer. Uit dit huwelijk werd Napoleon II geboren.

Akte van Napoleon 4 ton waard

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×