Ruim 4 ton voor huwelijksakte Napoleon en Joséphine

De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)

De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine (Osenat)

De huwelijksakte van Napoleon en Joséphine is deze week geveild voor een bedrag van 437.500 euro. Dat meldt veilinghuis Osenat.


Het resultaat van de veiling is verrassend. Osenat schatte namelijk dat het document uit 1796 tussen de 80.000 en 100.000 euro op zou brengen. Het huwelijkscontract, dat het persoonlijke eigendom was van Joséphine de Beauharnais (1763-1814), werd gekocht door het Museum voor Brieven en Manuscripten in Parijs. Het museum legde er dus ruim vier ton voor neer.

Het document verkeert nog in goede staat. Zowel de handtekeningen van Napoleon als Joséphine is zichtbaar. Het huwelijkscontract dateert van 8 maart 1796. De huwelijksvoltrekking vond een dag later plaats.

Kinderloos

Hun geluk duurde niet lang. Het lukte het beroemde echtpaar niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen. De keizer besloot hierop om Joséphine te verlaten. Napoleon trouwde hierna met Marie-Louise, de dochter van de Oostenrijkse keizer. Uit dit huwelijk werd Napoleon II geboren.

- advertentie -

Akte van Napoleon 4 ton waard

Sparendam kreeg een auto kado nadat hij 300 duels voor Blauw Wit had gespeeld (USV Elinkwijk)
Sparendam kreeg een auto kado nadat hij 300…
Van Dale bestaat 150 jaar
Het Jiddische woord Bolleboos is verkozen tot het mooiste Nederlandse woord sinds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: