Ruim zes jaar cel voor kunstroof Rotterdam

Kunsthal in Rotterdam

Kunsthal in Rotterdam

De 29-jarige Radu Dogaru, hoofdverdachte van de roof van schilderijen uit de Kunsthal in Rotterdam, is in Roemenië veroordeeld tot zes jaar en acht maanden cel. Zijn metgezel Eugen Darie (25) kreeg dezelfde straf opgelegd.


De Roemeense justitie eiste eerder deze maand achttien jaar cel. De twee Roemenen kregen strafvermindering omdat ze bekenden.

Eugen Darie gaat tegen de uitspraak in beroep. Zijn advocaat vindt dat hij een lagere straf moet krijgen dan Dogaru omdat zijn aandeel in de roof een stuk kleiner zou zijn geweest. Er zijn nog vier verdachten. De zaken tegen deze personen zijn uitgesteld tot volgende maand.

De kunstroof vond vorig jaar oktober plaats. Enkele Roemenen ontvreemdden toen zeven schilderijen uit de Kunsthal, waaronder werken van Paul Gauguin, Jacob Meyer de Haan en Henri Matisse. De werken zijn gezamenlijk ongeveer 18 miljoen euro waard. Of de doeken nog bestaan is onduidelijk. De moeder van de inmiddels veroordeelde Radu Dogaru beweerde eerder dat ze zouden zijn verbrand. Zij staat ook terecht.

EiffeltorenBij een veiling in Parijs is een stuk…
Skelet van Richard IIIDe steden York en Leicester…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: