Ruimtevaartpionier Boris Tsjertok (99) overleden

Embleem van de Vostok I

De Russische ruimtevaartpionier Boris Tjsertok is woensdag op 99-jarige leeftijd overleden. Tsjertok speelde onder meer een grote rol bij de ontwikkeling van de Sojoez, een ruimtecapsule die in 1967 voor het eerst werd gelanceerd.

De Rus was verder nauw betrokken bij het Vostok-programma. In 1961 werd de Vostok I, het eerste bemande ruimtevaartuig in het kader van dit programma, gelanceerd. Aan boord bevond zich de kosmonaut Yuri Gagarin. Hij ging de geschiedenisboeken in als de eerste mens die een ruimtereis maakte.

Boris Tsjertok, ook wel de vader van het ruimteprogramma van de Sovjets genoemd, overleed woensdag in Moskou op 99-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking.

- advertentie -

Lier op de Ferrariskaart De Vlaamse minister Geert Bourgeois…
mussolini-1933
Mussolini in 1933In Italië is ophef ontstaan over een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: