Ruïne en graftombe uit bronstijd ontdekt bij Murcia

Archeologen hebben in Spanje een ruïne uit de bronstijd gevonden. De vondst is gedaan bij La Almoloya, in de buurt van Murcia.

La Almoloya is een bekende archeologische vindplaats die in 1944 werd ontdekt. Behalve de prehistorische ruïne vonden de archeologen er onlangs ook een graftombe uit de bronstijd met verschillende bijzondere grafgiften, waaronder een zilveren diadeem, gouden en zilveren oorringen en een met zilver beslagen kopje.

De vondsten dateren uit de periode tussen 2200 en 1550 voor Christus. In totaal zijn bij La Almoloya al zo’n vijftig graftombes blootgelegd. Op basis van de vondsten concluderen de archeologen dat het om een relatief vrij dichtbevolkt gebied ging. La Almoloya bevond zich op een plateau waarvandaan men vroeger vermoedelijk een goed zicht op de omgeving had.

Lees hier meer

- advertentie -
Replica van de Santa Maria uit de negentiede eeuw - cc
Een paar maanden geleden meldden Amerikaanse duikers bij Haïti het vlaggenschip van…
Mozaïek Amphipolis (theamphipolistomb.com)
Opnieuw een bijzondere vondst in de eeuwenoude graftombe in Amphipolis. In de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: